Mou og Dokkedal kirker åbnes på hverdage

Mou og Dokkedal kirker åbnes på hverdage
Frem til marts vil der på hverdage fra kl. 9-15 være fri adgang kirkerne i Mou og Dokkedal. Hidtil har dørene i våbenhusene været låst.
De åbne kirker er resultatet af en visionsproces, som menighedsrådet hen over sommeren har gennemført sammen med forandringskonsulent Helle Glyø og en lang række repræsentanter fra menighederne i de to sogne.
Sognepræst Lise Overgaard Therkildsen fortæller, visionsseminaret affødte mange tilbagemeldinger og ønsker fra sognebørnene.
- Vi har valgt at åbne kirkerne, mens graverne er på arbejde. Desværre er det også i mange andres arbejdstid. Frem til marts afsøger vi, hvor stor interessen er. Skal dørene fortsat stå åbne efter marts bliver det på andre tidspunkter, for til foråret ændrer vi ringetiderne, orienterer Lise Overgaard.
Hun fortsætter: - Nogle mener, det er lidt mærkeligt, at de ikke bare kan gå ind. Og det er det jo egentlig også. Jeg tror, at mange føler, at de er på fra morgen til aften. Og så kan det gøre godt at komme ind i kirken med sine tanker og bare være sig selv.
- Nu kan man gå ind, sætte sig i kirkerummet, tænde et lys ved døbefonten, lytte til lidt afdæmpet musik og ellers bare være.
Tekst: Bruno Larsen, Nordjyske Medier